Thursday, November 17, 2011

ထားဝယ္”ကႏွပ္”ဟင္း

တခါတေလ ကိုယ္တိုင္မခ်က္တက္. မခ်က္ျဖစ္တာေလးေတြကို သူမ်ားဆီက ကူးလာပါတယ္… အခု မနိုင္းနိုင္းစေနရဲ့ ဟင္းလက္ရာေလး ကို အိမ္ရွင္မ ေတြအတြက္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္…

ဒီတစ္ခါ သူခ်က္မွာက “ကႏွပ္”လို႔ေခၚတဲ့ ထားဝယ္ဟင္းပါတဲ့….

ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေတြက ပန္းမုန္လာ၊ ပဲေတာင့္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ခရမ္းသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ စပါးလင္၊ စိမ္းစားငပိ၊ ႏွမ္းေတြ ျဖစ္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ကႏွပ္ဟင္းအေပၚ ျဖဴးထည့္မယ့္ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆီခ်က္လုပ္ထားရပါတယ္။

ေရကိုအရင္တည္ၿပီး အဲဒီေရထဲ နႏြင္း၊ ဆားနဲ႔ ရွာလကာရည္ကို ထည့္ပါတယ္။ ေရဆူလာရင္ ေဆးထားတဲ့ အသီးအရြက္ေတြကို တစ္မ်ဳိးခ်င္းစီ ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ (အေနေတာ္ျပဳတ္ပါ.. အရမ္းႏူးေနေအာင္ မျပဳတ္ပါနဲ႔)

နႏြင္း၊ ရွာလကာရည္နဲ႔ ျပဳတ္ထားတဲ့ ပန္းမုန္လာ၊ ပဲေတာင့္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ခရမ္းသီးေတြက ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးျဖစ္ၿပီး ဝါေနပါတယ္။

အဲဒီေနာက္ ဆီအိုးတည္ၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ စပါးလင္ေတြကို ႏြမ္းသြားေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ငပိထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေၾကာ္လို႔အားလံုးေမႊးႀကိဳင္လာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ဟင္းရြက္ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆားအေပါ့အငန္ကို ျမည္းစမ္းၿပီးထည့္ပါတယ္။ ႏွမ္းျဖဴးပါတယ္။ (အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ေနာက္ပိတ္ဆံုး ေၾကာ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီေတြကို အေပၚမွာ ျဖဴးထည့္ပါတယ္။
ထားဝယ္”ကႏွပ္”ဟင္းပါတဲ့….. (တကယ္ဆို အသီးအရြက္ေတြကို ငပိနဲ႔ေၾကာ္လိုက္တာ၊ ငပိနံ႔ေၾကာင့္ ေဘးခန္းကတရုတ္ႀကီး ထြက္မရိုက္ရံုတမယ္ပါပဲ း) ဟင္းကိုစိတ္ဝင္စားရင္ စမ္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္… :D
ႏိုင္းႏိုင္းစေန

No comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international voip calls